Egeszseg.jpg

Egészség

A víz az élet forrása, víz nélkül nincs élet.

A Floewater innovatív technológiájának köszönhetően garantálja a prémium minőségű vizet, kiszűri a vízben megtalálható legkisebb, egészségre ártalmas anyagokat is 0,2 μm -ig.

Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, minimum napi 2 liter víz elfogyasztására van szükségünk. 

Szervezetünk megfelelő működéséhez miniminum napi 2 liter víz elfogyasztására van szükségünk. Az ajánlott mennyiséget sok tényező befolyásolhatja, a kor, a nem, a testsúly és a napi aktivitás mértéke, tehát ez az érték a minimum érték. Kismamáknak, szoptatós anyukáknak inkább 2,7 liter az ajánlott. Intenzív életmód, sportolás esetén pedig a folyadékveszteségtől függően, 3 liter felett javallott a vízfogyasztás. 

 

(Forrás: European Food Safety Authority - https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2010.1459

1.jpg
shutterstock_1682419948.png

A víznek sokkal több szerepe van annál, hogy csupán a szomjunkat oltsa. 

Ha szomjasak vagyunk, azt jelenti, hogy a testtömegünk 0,5 %-ának megfelelő vizet vesztettünk, ha ez a szám 1-2%-ra nő, akkor már fáradtságot érezhetünk, megfájdulhat a fejünk, 3%-nál pedig csökken a nyáltermelés, kiszáradhat a szánk. A testtömegünk 10%-ának megfelelő vízhiány már súlyos keringési zavarokat okozhat, megnő a pulzus, és görcsök jelentkeznek, 20% felé közelítve pedig a vesék már nagy eséllyel leállnak, a keringés összeomlik és életveszélyes állapot áll be. 

Az egészségünk megőrzéséhez 
tehát elengedhetetlen az állandó folyadékpótlás. 

A  víznek fontos szerepe van a tápanyagok szállításában, a belső hőmérsékletünk szabályozásában. A friss víz kimossa szervezetünkből a káros anyagokat, segít a nyáltermelésben, valamint táplálja és védelmezi az ízületeinket is. Ha nem iszunk eleget, testünk kiszárad, dehidratálttá válik, vérünk besűrűsödik, a vízkiválasztásunk csökken, a szervezet pedig spórolni kezd. Ezt megelőzendő, folyamatosan pótolnunk kell a vizet! 

2.jpg

Miért fontos, hogy szűrjük a vizet?

A nyersvízben számos, az egészségre ártalmas anyag megtalálható, mint arzén, nitrát, szerves anyagok. Magyarországon a szolgáltatott ivóvíz minősége megfelelő, azonban az elosztóhálózaton keresztül további szennyeződések kerülhetnek a vízbe, mint a finom iszap, rozsda, ólom, hormonok, gyógyszermaradvány, ciszta stb. Éppen ezért fertőtlenítő klórt használnak a biztonságos víz elérése érdekében, viszont a klórozás számos kellemetlen mellékhatással jár, korrodálódhatnak berendezéseink, kellemetlen szaga és íze lesz a víznek.

pexels-photo-1029545_v2.jpg

MIÉRT KERÜLJÜK A MIKROMŰANYAGOKAT?

 

Számos kutatás foglalkozik a mikroműnyagok környezetre gyakorolt hatása mellett azok környezetben és az egyes termékekben való jelenlétével, melyek alapján kijelenthető, hogy a csapvíz kisebb arányban tartalmaz mikroműanyagot, mint a PET-palackos ásványvizek. Egy amerikai 259 üvegre kiterjedő mintavételes vizsgálat során a kutatók a termékek 93%-ánál érzékeltek valamekkora mértékű mikroműanyag tartalmat.

(Forrás: Synthetic polymer contamination in bottled water Sherri A. Mason* , Victoria Welch, Joseph Neratko State University of New York at Fredonia, Department of Geology & Environmental Science
https://orbmedia.org/sites/default/files/FinalBottledWaterReport.pdf