top of page
2021_június_1636_retus.jpg

EGÉSZSÉG

A FloeWater innovatív technológiájának köszönhetően garantálja a prémium minőségű vizet, kiszűri a vízben esetlegesen felmerülő fizikai és kémiai szennyeződéseket 0,2 mikronig.

AHHOZ, HOGY A SZERVEZETÜNK MEGFELELŐEN MŰKÖDJÖN, MINIMUM NAPI 2 LITER VÍZ ELFOGYASZTÁSÁRA VAN SZÜKSÉGÜNK.

Az ajánlott mennyiséget sok tényező befolyásolhatja, a kor, a nem, a testsúly és a napi aktivitás mértéke, tehát ez az érték a minimum érték. Kismamáknak, szoptatós anyukáknak inkább 2,7 liter az ajánlott. Intenzív életmód, sportolás esetén pedig a folyadékveszteségtől függően, 3 liter felett javasolják a vízfogyasztást.

2021_június_9220_retus.jpg
2021_június_0963_retus.jpg

A VÍZNEK SOKKAL TÖBB SZEREPE VAN ANNÁL, HOGY CSUPÁN A SZOMJUNKAT OLTSA.

Ha szomjasak vagyunk, azt jelenti, hogy a testtömegünk 0,5 %-ának megfelelő vizet vesztettünk, ha ez a szám 1-2%-ra nő, akkor már fáradtságot érezhetünk, megfájdulhat a fejünk, 3%-nál pedig csökken a nyáltermelés, kiszáradhat a szánk. A testtömegünk 10%-ának megfelelő vízhiány már súlyos keringési zavarokat okozhat, megnő a pulzus, és görcsök jelentkeznek, 20% felé közelítve pedig a vesék már nagy eséllyel leállnak, a keringés összeomlik és életveszélyes állapot áll be.

AZ EGÉSZSÉGÜNK MEGŐRZÉSÉHEZ TEHÁT ELENGEDHETETLEN AZ ÁLLANDÓ FOLYADÉKPÓTLÁS.

A  víznek fontos szerepe van a tápanyagok szállításában, a belső hőmérsékletünk szabályozásában. A friss víz kimossa szervezetünkből a káros anyagokat, segít a nyáltermelésben, valamint táplálja és védelmezi az ízületeinket is. Ha nem iszunk eleget, testünk kiszárad, dehidratálttá válik, vérünk besűrűsödik, a vízkiválasztásunk csökken, a szervezet pedig spórolni kezd. Ezt megelőzendő, folyamatosan pótolnunk kell a vizet!

2021_június_1433_retus.jpg

MIÉRT FONTOS, HOGY SZŰRJÜK A VIZET?

Bár Magyarország a világ számos régiójához képest kivételezett helyzetben van, hiszen a hazai csapvíz nagyon jó minőségű, sajnos azonban a hálózat egy része elöregedett, és a gyakran cserére, javításra szoruló bekötővezetékekből a csapvízbe kerülhetnek szennyeződések.

 

Az elöregedett bekötővezetékekből kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló úgynevezett pangóvíz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítő klór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét esetleg szagát.

 

A FloeWater erre az egyenletlen vízminőségre kínál megoldást úgy, hogy eltávolítja a szennyeződéseket, miközben  megőrzi a vízben található értékes oldott ásványi anyag tartalmat, valamint az előkezelés során beállítja annak pH értékét.

2021_június_2221_retus.jpg

MIÉRT KERÜLJÜK A MIKROMŰANYAGOKAT?

 

Amerikai kutatások alapján a PET palackos ásványvizek 93%-a mikroműanyaggal szennyezett. Ezek a szervezetre ártalmas részecskék a műanyagból oldódnak ki. Átlagosan 325 mikroműanyag részecskét fogyasztunk el minden liter palackozott ásványvíz bevitelével, ami hosszútávon csökkenti a szaporodási képességet, rákkeltő hatású és felgyorsítja az immunrendszer sejtjeinek elhalását. (SYNTHETIC POLYMER CONTAMINATION IN BOTTLED WATER Sherri A. Mason* , Victoria Welch, Joseph Neratko State University of New York at Fredonia, Department of Geology & Environmental  Science https://orbmedia.org/sites/default/files/FinalBottledWater Report.pdf )

bottom of page