top of page

TÍZ – TISZTA VÍZ. HA NEM TISZTA….

Már ovis korban megtanuljuk a tiszta víz és a vízivás jelentőségét, aztán amikor belemerülünk a nagybetűs életbe, megküzdünk az első munkahelyért, a saját sikerekért, hajlamosak vagyunk kikapcsolni minden ösztönszerű érzékünket, ami például a vízzel kapcsolatos.

Alábbi blogbejegyzésünkben csak arra szeretnénk kérni, figyelj a testedre, figyeld a dehidratáció jeleit! A víz ugyan önmagában nem alkalmas betegségek kezelésére, de segíthet megelőzni az alábbi apró kellemetlenségeket. Ha pedig azt szeretnéd, hogy vízfogyasztásod kevesebb környezeti kellemetlenséggel járjon, válaszd a Floewatert!


1. Fáj a fejed

Szúr, nyom, nyilall vagy hasogat? Már jó ideje elnyom minden mást, és csak arra tudsz gondolni, kit szólíts meg egy bombaerős fájdalomcsillapító reményében? Tudtad, hogy a dehidratáltság is hozzájárulhat a fejfájás kialakulásához? Tölts egy nagy pohár vizet, nyisd ki az ablakot és várj egy picit, hátha enyhül a fájdalom!

2. Nehezen megy az emlékezés

Ugyan a kérdésre emlékszel, de a válaszra nem? Sokadszorra kérdezed meg ugyanazt a főnöködtől? Relax! Nem kell azonnal a demencia szóra googliznod, először igyál 3 dl vizet, nyugodj le éééés… még az is lehet, magától beindulnak azok az agytekervények!


3. Fáradt vagy

Az edződ és a horoszkóp szerint is pörögnöd kellene, de valahogy csak ágyban, párnák közt tudod elképzelni a délutánt? Tobzódnak a délutáni programok a naptáradban? Hajts fel két pohárral, hiszen a vízfogyasztás a vérkeringés kapcsán is fontos szerepet játszik a szervezetünkben! Lehet, hogy csak ez volt a gond.


4. Emésztési nehézségek

Napok óta nem tudsz könnyíteni magadon, pedig nem koplaltál egy cseppet sem? Netán a gyomorsavad keseríti meg a felhőtlen mindennapjaid? Figyelj oda a megfelelő folyadékpótlásra, hiszen sok más mellett a vízfogyasztásnak is fontos szerepe van az emésztésben


5. Stressz

Nem érted, miért feszülsz be a legkisebb dolgon is? Nem vall rád, de a bolhából is elefántot csinálsz? Beállt a vállad? Fogyassz minél gyakrabban vizet, hiszen a megfelelő folyadékpótlás is hozzájárul az „örömhormon” termeléséhez!


6. Nehezen koncentrálsz

Negyedszer lapozol vissza a könyvedben ugyanoda, mert fogalmad sincs, miről olvastál? Toppon kellene lenned a délutáni meetingen? Jó! Akkor szaladj el egy pohár vízért! Hörpintsd föl és valószínűleg tisztulni fog a kép!


7. Falási roham

Előfizettél a diétás menüre, de mit sem ér, mert a dugicsokik csomagolásával van tele a zsebed? Váratlanul tör rád a falási roham? A legjobbakkal is megesik, hogy összekeverik a szomjúságérzetet az éhségérzettel. Ha odafigyelsz a megfelelő folyadékbevitelre, meglehet, eleve kevésbé leszel éhes.


8. Szédülés

Hirtelen felállsz a székedből, és azonnal elsötétül a világ? Nem szeretnél az új magassarkúdban a földre szédülni? Legyen kéznél mindig víz, amiből rendszeresen tudsz kortyolni! Ezzel hozzájárulhatsz az ilyen kellemetlen helyzetek elkerüléséhez.


9. Alvási nehézségek

Rég itt lenne az ideje, látszólag fáradt is vagy, de éjjel sem bírod kikapcsolni az agyad? Gyakran felébredsz az éjszaka közepén? Figyelj a nap folyamán, hogy elég folyadékhoz juss! Emellett pár korty víz elalvás előtt sem árthat, hiszen ezzel megörvendezteted a sejtjeidet.


10. Rossz lehelet

A világ legjobb ötletét szeretnéd éppen a munkatársaidnak prezentálni, de nincs már időd fogat mosni és a rágógumi is elfogyott? Meg fogsz lepődni: a vízivás segíti a nyáltermelést is, ami a száj egyik leghatékonyabb tisztítószere.

bottom of page